Még van néhány szabad hely az első osztályban

2022. szeptemberében indult első osztályunk néhány szabad helyére várjuk szeretettel új családok jelentkezését, akik nyitott szívvel és elköteleződve indulnának el gyermekükkel nyolc éves vándorútjukra a Waldorf pedagógia ösvényén.

2022. szeptember 21-én 17:00-kor a Bálványosi Világfa Waldorf Iskolában egy iskolába hívogató teadélutánt tartunk, ahol találkozhatsz iskolánk tanáraival. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, kérlek jelentkezz az esemény facebook oldalán.

Fontos kérdések

megközelítés, napközi, étkezés.

Busszal

8:00-kor Siófok buszállomásról, Városháza, Kórház, Fokihegy megállókkal, Széplak, Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Kőröshegyen át menetrend szerinti busz jár Bálványosra, ami 8:45-kor pontosan az iskola előtt áll meg, sok Waldorfos diákot hoz, és van felnőtt kísérő is.

Autóval

Siófokról 15-20 perc az út. Az M7-esre Nagykanizsa felé felhajtva, 14 km autópálya, Bálványos-Balatonföldvár kihajtó után körforgalom, innen még 3 km közúton. Balatonboglár felől a Kőröshegyi Völgyhíd után van a lehajtó Bálványos felé.

Napközi

A negyedik szakóra 15:10-ig tart, 16:00-ig biztosítunk gyermekfelügyeletet. A legtöbben a 15:30-kor induló busszal mennek haza.

Étkezés

Ebéd 300 Ft/nap. Az ebédet Balatonföldvárról hozzák minden nap, a gyerekek nagyon szeretik.

Iskolánk

Bálványos, kossuth u. 101.

A Világfa Waldorf Iskola Bálványoson, a Balatontól 5 km-re, egy csodálatos kis zsákfaluban áll, s tárja szélesre faragott kapuit. Családias hangulatú, kis létszámú osztályokban tanulunk. A hozzánk járó családok száma egyre bővül. A régi épület, melynek kovácsoltvas lépcsőkorlátján az 1869-es évszám látható, folyamatosan szépül a szorgos szülői kezek munkája által. Nagy udvarunkon terebélyes, öreg fák magasodnak, a bokrokon, fákon mókusok szaladgálnak. Az iskolától nem messze patak csörgedezik, a közelben, a kastély mögött egy erdő várja a gyerekeket, hogy felfedezzék a természet szépségeit

Ismerd meg, hogy melyik évfolyamon mit tanulnak a gyerekek!

Tanáraink

A Waldorf megtanít megismerni, megszeretni, befogadni

Ismerd meg a teljes Tanári Kollégiumot!